loader

Hlavná

Komplikácie

inzulíny

Vaša správa Lyudmilka »21 Jan 2012, 01:29

Vaša správa maxima »21. januára 2012, 16:37 hod

Vaša správa Lyudmilka »21. januára 2012, 20:04 hod

Vaša správa maxima »21. januára 2012, 21:58

Vaša správa Lyudmilka »21. januára 2012, 22:57

Vaša správa maxima »22 Jan 2012, 21:11

Vaša správa Lyudmilka »22. januára 2012, 21:21 hod

Vaša správa maxima »22. januára 2012, 21:24 hod

Vaša správa Lyudmilka »22. januára 2012, 21:30 hod

Vaša správa 2008inna »15 Feb 2012, 15:31

Dôsledky zmeny inzulínov

Kto má informácie zdieľať, prosím! Vzhľadom k absolútnym nedostatkom inzulínu Epaydra (vydávanie pozastavené od novembra) a zníženie emisií Lantusu ® (namiesto 4 injekčných pier. Problém 1) I "jemne" ponuku presťahovať sa do Protafan a Actrapid. Motivované tým, že dovoz do Ukrajiny Epaydry zastavený kvôli zastaviť výrobu a dovoz Lantus ® bude znížená na nulu, pretože jeho "nesúladu s medzinárodnými normami" (!). A oni sú o tom blázni. že tieto inzulíny sú vyvolané onkologickými ochoreniami, opuchom končatín a problémami s dýchacím systémom. Pýtam sa všetkých, ktorí majú informácie: ako môže prechod na Protafan a Aktapid pre mňa skončiť? Vďaka všetkým, ktorí píšu.

Lyudmila K. napísal / a dňa 26 Feb, 2012: 011

Môžem jednoznačne povedať, že aktrapid a protafan sú oveľa lepšie, t. Vyčistený než také rôzne ukrajinskej inzulínu, napríklad ako Homodar (podľa niektorých zaujímavých článkov na internete a dokonca aj príbehy samotných diabetikov, ktorí previedli na také "superinsuliny", na ktorom nestabilné cukor do ľudí a to vedie k rýchlemu úbytku a tak "nemoguchego". V rámci, že ľudia veľmi rýchlo stanú slepí zostávajú dolných končatín a zlyhanie obličiek a napriek tomu by som vám pripomenúť, že záchrana kúriť - za dielo z utopenia Prajem vám všetkým veľa zdravia a normálny cukor.

Natalie Bakanova napísal / a 27 február, 2012: 05

Vitajte! Bol som v nemocnici Humalog. A potom v okresnej klinike som bol preradený do Aktrapidu (z toho dôvodu.. to je to, čo je momentálne). Poviem, že naozaj nie je vhodné, aby ste si museli vyrážať 30 minút pred jedlom, ale pre mňa je aj pracovná osoba nepríjemná, že po tom, čo sa MUSÍ urobiť po dvoch hodinách - svačinu! V opačnom prípade začne hypoglykémia. Situácia nie je príjemná a nebezpečná. Samozrejme, že cukor nebude veľmi klesať, ale to sa prejaví vo vašom zdraví! Preto sa nebojte o tento inzulín, ale nezabudnite na občerstvenie a urobte injekciu 30 minút pred jedlom.

Vladimir Lvov napísal 16. mája 2012: 04

Dobré popoludnie,
Pokiaľ ide o protafan a aktrapid - veriť starým diabetikom - to sú niektoré z najlepších inzulínov. Ale, samozrejme, mali by ste byť veľmi opatrní v prvých dňoch zmeny inzulínu - neustále monitorovať hladiny glukózy v krvi. Pokiaľ ide o lantus - odporučil by som, aby odmietol (nemám veľmi dobré recenzie lekárov o ňom)

Sergej Zakharov napísal 17. mája 2012: 06

Podľa môjho názoru je najlepším inzulínom tie inzulíny, z ktorých vynikajúca kompenzácia pre diabetes má nedostatok komplikácií a jednoduchosť použitia. A žiadna kompenzácia, možno s inzulínom!
Pre mňa je to pohodlnejšie ako predĺžený inzulín Lantus, v súčasnosti nie je nič. A ultracortický inzulín a okrem Apidry a ďalších sú k dispozícii!

Inna Shakirtdinova napísala 17. mája 2012: 03

Dôsledky zmeny inzulínov

Ako správne napísala Lyudmila Korobkina, dôsledkom zmeny inzulínu je zhoršenie kompenzácie. Ale toto je jedna strana mince, ako hovoria. Zmena inzulínu môže viesť k
zlepšenie kompenzácie.
Nezáleží na tom, ktorý inzulín používate. Actrapid a Protafan, Humulins alebo Lantus
a Humalog. Buď Levemir a Novorapid. A možno Apidra v kombinácii s Lantus alebo Lewemir.
Pretože najdôležitejšia vec spočíva v tom, že vám inzulín vyhovuje. Aby ste dobre poznali ich charakteristiky.
Mám CD od roku 1993. Známy Actrapid a Protophan, známy Khumulina. Teraz používam Lantus a Apidra (Humalog predtým. A v poslednej splátka je oveľa lepšie. Je to preto, že sú tým, že ma ich charakteristiky sa hodí viac. To je to, čo som sníval, keď nainštalovaný iba SD.

Marina Fedorovskaya napísala: 17. mája, 2012: 03

Vážení kolegovia! Čítal som vaše správy a myslím, a čo mám robiť, žijem v malom uzavretom "jadrovom" meste? Prvých šesť mesiacov (keď prišiel diabetes) bol na Actrapidus a Protophanes, potom sa preniesol na Rosinsulin, nepýtal sa nič a na oplátku neposkytol nič. Čo to je - to je. Mestá už nie sú dodávané a nebudú. A dokonca aj za peniaze v lekárňach - nemôžete nič kúpiť! To je pre mňa hlavná otázka: čo robiť? Hoci naše mesto nie je tlmič, je to stále jadrové centrum. A pre diabetikov - príležitosti - minimálne a endokrinológ - 1 (jedno!) Vôbec. Budeme nejako žiť. S Rosinsulinom a glukometr "Sattelit +".

Inna Shakirtdinova napísala 17. mája 2012: 02

Marina, je to smutné. že sa tak stane.
Rosinsuls sú podobné účinku ako Humulins.
Rosinsulin R. Krátkodobo pôsobiaci inzulín. Choďte 20 - 30 minút pred jedlom. Maximálna účinnosť sa uskutočňuje 1 až 3 hodiny po injekcii. Doba pôsobenia je 5-8 hodín. Má závislosť od dávky. To znamená, že čím je dávka väčšia, tým je akčný čas dlhší. Čas, ktorý vám bude pracovať, závisí od vašich dávok. A to vyžaduje overenie.
Rosinsulin S. Rozšírený (pozadia) inzulín. Začína 1-2 hodiny po injekcii. Pík účinku je od 2 do 12 hodín. Doba platnosti je 18 - 24 hodín. S najväčšou pravdepodobnosťou bude vyžadovať jeho dvojnásobné zavedenie. Ráno a večer.
Nanešťastie som to nenašiel. Je to inzulín zakalený alebo priehľadný (ako P). Ak ide o zakalený inzulín (má biela zrazenina), potom sa musí pred aplikáciou dobre pretrepať.

Marina Fedorovskaya napísala 17. mája 2012: 010

Inna, ďakujem za komentár. Rozšírená Rosinsulin, naozaj bláznivá, pretrepávam ju a ráno a večer som injekcie. Nakoniec chcem pokrok. ))))) Takže pred jedlom priamo a nie pol hodiny. Nuž, nestrácajme srdce!

Inna Shakirtdinova napísala 17. mája 2012: 07

Kde je krátky inzulín pichnutý?
ručné
noha
žalúdok?
Ak chcete skrátiť čas pred jedlom, môžete bodnúť do žalúdka.
Môžete skrátiť čas o 7-10 minút.

Inna Shakirtdinova napísala 17. mája 2012: 08

Marina, v zásade pri vašej príležitosti skúsenosti s výmenou inzulínu nestojí za to.
Nie ste nič stratili.
Actrapid sa tiež naleje 20 - 30 minút pred jedlom. Protafan, tiež 2 krát za deň.
Ak chcete lepšiu situáciu, musíte prejsť na Lantus (alebo Leveemir) a Humalog
(Apidra alebo Novorapid).
Ale vo vašom meste je to trochu problematické.

Registrácia na portáli

Dáva vám výhody oproti bežným návštevníkom:

  • Účasť na súťažiach a hodnotné ceny
  • Komunikácia s členmi klubu, konzultácie
  • Osobná stránka a blog
  • Správy o cukrovke každý týždeň
  • Fórum a diskusia
  • Textový a videochat

Registrácia je veľmi rýchla, trvá menej ako minútu, ale koľko je užitočné!

Posledné príspevky

Informácie o súboroch cookie Ak budete naďalej pracovať s touto webovou stránkou, predpokladáme, že súhlasíte s používaním súborov cookie.
V opačnom prípade opustite stránku

Diabetes mellitus a všetko o tom!

World Diabetes News, nový vývoj, produkty.

Výmena lieku Actrapid s Novorapidom - stojí za to a ako?

Výmena lieku Actrapid s Novorapidom - stojí za to a ako?

Vaša správa UTK »24.05.2006, 19:07

Vaša správa YM »24.05.2006, 19:19

Vaša správa NailMan »24.05.2006, 19:51

Vaša správa UTK »24.05.2006, 20:28

Vaša správa UTK »24.05.2006, 20:36

15 osôb. vo veku 25-30 rokov) nie, prakticky nikto, kto by bol na Actrapid. Mnohí z miestnych pacientov s diabetom veria, že je to atavizmus, nie inak. Tu mám v poslednej dobe pochybnosti a prekonali.

Vaša správa YM »24.05.2006, 20:49

Vaša správa UTK »24.05.2006, 22:14

Vaša správa YM "25.05.2006, 7:22

Vaša správa Miss_Buba »25.05.2006, 19:52

Vaša správa UTK »25.05.2006, 20:53

Vaša správa Miss_Buba 25.05.2006, 21:51

Vaša správa Tomic "29.05.2006, 9:27

Vaša správa YM 29.05.2006, 11:21

Vaša správa gennadiy23 "29.05.2006, 12:14

Vaša správa Tomic »30.05.2006, 3:59

Vaša správa YM »30.05.2006, 7:49

Vaša správa Tomic »30.05.2006, 8:49

Vaša správa Lena »30.05.2006, 11:30

Vaša správa YM »30.05.2006, 11:54

Vaša správa Irene »30.05.2006, 12:09

Vaša správa Lida "30.05.2006, 16:16

Vaša správa YM »30.05.2006, 17:34

Vaša správa Lida "30.05.2006, 18:04

Vaša správa Tomic »31.05.2006, 5:42

Vaša správa YM »31.05.2006, 11:03

Vaša správa UKR »31.05.2006, 14:13

Vaša správa Mel »31.05.2006, 20:20

Vaša správa YM »31.05.2006, 20:42

Vaša správa Tomic »01.06.2006, 2:38

Vaša správa UTK »01.06.2006, 7:35

Vaša správa YM »01.06.2006, 7:43

Vaša správa Mel »01.06.2006, 9:29

Vaša správa Mel »01.06.2006, 11:03

Vaša správa Lena »01.06.2006, 11:51

Vaša správa Mel »01.06.2006, 12:05

Ktorý inzulín je lepší ako aktrapid alebo novorodid. Ako je to iné?

Ktorý inzulín je lepší ako aktrapid alebo novorodid? Ako je to iné?

Každá z nich je vhodná pre iný inzulín. Majú odlišné obdobia platnosti

Actrapid je krátky inzulín, novorapid-ultra-krátky. Je charakterizovaný akčnými špičkami, akčným časom, sací rýchlosťou. Actrapid začne pracovať po 1,5 - 1 hodine po injekcii pod kožu, vykazuje špičkovú aktivitu počas 3-4 hodín, zvyšková aktivita pretrváva až 8 hodín. Novorapid začína ukázať účinok v 10-25 minútach, dosahuje vrchol o 1-3 hodiny, všetky fungujú v priebehu 3-5 hodín. Rýchlosť a účinnosť účinku závisí od dávky a individuálnej citlivosti organizmu.

Actrapid začne pôsobiť po injekcii pod kožu po 20 minútach.

Takže aké sú teda iné? Meno?

hunt198705, ako je vysvetlené tiež, že aktropid je krátky, nie je to s okamžitou platnosťou a NovoRapid ultrokorotky, vztýčené a môže byť okamžite konzumáciu, za predpokladu, že vaše cukru noriem.

Novorapid prestane fungovať po dvoch a pol hodinách.

húsenie, do 4 hodín Novorapid

highboy198004, 5 hodín beží HP, aj keď jeho chvost po 4 hodinách je veľmi slabý, ak ste netopierali 2ed 1 čas

prečo ste to napísali v ultra?

highboy198004 a vyskúšate dve hodiny po injekcii novorapidy na konzumáciu sacharidov a inzulín už nehasne. Cukor stúpa. 3-4 hodiny po injekcii je recesia. Cukor je dôležitý dve hodiny po jedle, ale nie neskôr.

húsiť, viete, že som meral 2 hodiny po jedle, bola vysoká cukrová studňa a pravidelne podkalyval, po chvíli som umrel. potom nech ma to skúsiť. Merať to za 2 hodiny, dobre pripusím 10 Chýba mi ešte 2 hodiny, merať 6. Tu a ako pochopiť, prečo on na chvost viac uhasí

highboy198004 a vysokým obsahom cukru po jedle môže byť z niekoľkých dôvodov: vysokým obsahom cukru pred jedlom, a to bolo nutné, aby sa pre-ins, inepravilno počítal heh, ale po 4 hodinách poklesla, môže sa v dôsledku rozšírenia, ktoré veľa?

Inzulín Actrapid: náklady a návod na použitie

Existujú priame indikácie na použitie inzulínu Actrapid MK. Patria medzi ne:

  • diabetes mellitus typu 1 (závislý od inzulínu);
  • diabetes mellitus typu 2 (rezistentný na inzulín).

Ak vezmeme do úvahy druhý prípad, je to otázka úplnej a čiastočnej rezistencie voči týmto látkam proti glykémii, ktorá sa musí brať ústne. Okrem toho sa Actrapid môže odporučiť počas tehotenstva a chorôb súvisiacich s diabetom.

Existujú určité náhrady za inzulín Actrapid MK, ale ich použitie sa musí nevyhnutne dohodnúť s ošetrujúcim lekárom. Medzi tieto analógy patria: Actrapid MS, Maxiprapid BO-S, II. Regular a Betasint Neutral E-40.

Účinnou látkou lieku je krátkodobý rozpustný ošípaný inzulín a Actrapid sa pripravuje ako injekčný roztok.

Liečivo je kontraindikované pri jeho precitlivenosti, ako aj hypoglykémii.

Ako podať a podať dávku?

Actrapid by mal byť zadaný:

Subkutánne podanie sa môže uskutočniť v oblasti femuru. Práve toto miesto umožňuje, aby sa liek absorboval dostatočne pomaly a rovnomerne. Takýto spôsob podávania liečiva sa môže uskutočňovať v zadku, deltoidnom svale ramena alebo prednej brušnej stene.

Dávka Actrapidu má určiť ošetrujúci lekár. K tomu dochádza individuálne na základe konkrétneho prípadu ochorenia a hladiny cukru v krvi pacienta. Ak hovoríme o priemernej dennej dávke, bude to od 0,5 do 1 IU na každý kilogram telesnej hmotnosti pacienta.

Inzulín sa podáva polhodinu pred očakávaným jedlom, ktoré bude obsahovať sacharidy. Teplota liečiva je priestor.

Injekcia sa robí do záhybov kože, čo sa stáva zárukou, že ihla sa nedostane do svalu. Pri každom nasledujúcom čase by ste mali zmeniť miesto podania injekcie. To pomôže eliminovať pravdepodobnosť vzniku lipodystrofie.

Zavedenie Actrapid intramuskulárne a intravenózne zabezpečuje povinné sledovanie lekára. Krátky inzulín sa zvyčajne používa v spojení s inzulínovým médiom alebo dlhodobým vystavením tela diabetikom.

Hlavný účinok lieku

Actrapid MK sa týka hypoglykemických liekov. Jedná sa o krátko pôsobiaci inzulín. Prichádza do styku so špeciálnym receptorom vonkajšej membrány bunkovej membrány a tým vytvára celý komplex inzulín-receptor.

Zníženie množstva cukru v krvi môže byť spôsobené:

  1. rastu jej vnútrosystémovej dopravy;
  2. zvýšená absorpcia a absorpcia tkanív látkami;
  3. stimulácia lipogenézy, glykogenéza;
  4. syntéza proteínov;
  5. zníženie rýchlosti produkcie glukózy v pečeni.

Čas pôsobenia aktrapidu na telo bude úplne určený rýchlosťou absorpcie. Toto bude závisieť od viacerých faktorov naraz:

  • dávkovanie;
  • spôsob podávania;
  • miesto vstupu.

Po subkutánnej injekcii sa účinok prejaví po 30 minútach, maximálna koncentrácia krátkeho inzulínu sa začína o 1-3 hodiny neskôr a celková dĺžka expozície je 8 hodín.

Vedľajšie účinky po použití Actrapidu

Na začiatku liečby sa môže pozorovať opuch horných a dolných končatín, ako aj zhoršenie videnia. Ďalšie nežiaduce reakcie sa môžu vyskytnúť, ak:

  • rýchle zavedenie vysokej dávky inzulínu;
  • nedodržiavanie stravy (napríklad skrátenie raňajok);
  • nadmerná fyzická aktivita.

Budú vyjadrené v prejavoch hypoglykémie: studený pot, bledosť kože, nadmerné nervozity, tras končatín, príliš rýchlu únavou, slabosťou, zhoršenie orientácie.

Okrem toho môžu byť tieto nežiaduce účinky prejavujúce sa silnými bolesťami hlavy, závraty, nevoľnosť, kŕče, tachykardia, dočasné problémy s videním, rovnako ako drvivá pocitu hladu.

V obzvlášť ťažkých prípadoch môže dôjsť k strate vedomia alebo dokonca ku kóme.

Môžu sa vyskytnúť aj systémové alergické prejavy:

  1. nadmerné potenie;
  2. vracanie;
  3. Komplikované dýchanie;
  4. rýchly tep srdca;
  5. závraty.

Existuje možnosť lokálnych reakcií:

  • začervenanie;
  • svrbenie kože;
  • opuch.

Ak boli príliš časté injekcie na rovnakom mieste, môže sa vyvinúť lipodystrofia.

Predávkovanie Príznaky

Ak je dávka Actrapidu významne prekročená, môže sa vyskytnúť hypoglykémia. Je možné ju vylúčiť, ak užívate cukor alebo sacharidy perorálne.

V obzvlášť zložitých prípadoch bezvedomia sa poskytuje intravenózne podanie 40% roztoku dextrózy, ako aj akýkoľvek spôsob podávania glukagónu. Po stabilizácii sa odporúča jedlo bohaté na sacharidy.

Základné pokyny na používanie lieku Actrapid

Počas obdobia liečby týmto liekom je potrebné neustále kontrolovať hladinu cukru v krvi. To platí najmä pri aktivácii Actrapidu v roztokoch na infúziu.

Okrem predávkovania môže dôjsť k vzniku hypoglykémie:

  1. zmena drog;
  2. preskakovanie jedál;
  3. vracanie;
  4. preťaženie fyzickej povahy;
  5. zmeniť miesto injekcií.

Ak bol inzulín podaný nesprávne alebo došlo k prestávke, môže vyvolať hyperglykémiu alebo diabetickú ketoacidózu.

Pri prvých prejavoch hyperglykémie, smädu, nevoľnosti, zvýšeného močenia, začervenania kože a straty chuti do jedla sa môže začať. Pri výdychu sa objaví jasný pocit vône acetónu, navyše v moči sa môže objaviť acetón a toto je už znakom cukrovky.

Ak sa plánuje gravidita, stále je potrebné liečiť prejavy a príčiny cukrovky. V tomto dôležitom období pre telo ženy sa potreba inzulínu znižuje, najmä v prvom trimestri. Ďalej, ako sa termín zvyšuje, telo potrebuje viac inzulínu, najmä na konci tehotenstva.

Počas pôrodu alebo pred týmto dátumom môže byť potreba ďalšieho inzulínu irelevantná alebo jednoducho drasticky znížená. Akonáhle dôjde k porodu, žena bude musieť vstreknúť rovnaké množstvo hormónu ako pred tehotenstvom.

Počas dojčenia možno potrebné znížiť dávku inzulínu a z tohto dôvodu je dôležité, aby starostlivo sledovať stav vášho tela, a vo chvíli, keď si nenechajte ujsť, keď je to stabilizácia potrebuje inzulín.

Ako správne ukladať?

Actrapid MK by mal byť starostlivo chránený pred slnečným žiarením, vyhnúť sa prehriatiu, vystaveniu svetlu a podchladeniu.

Nepoužívajte liek, ak bol zmrazený alebo stratil jeho bezfarebnosť a transparentnosť.

Počas liečby je potrebné opatrne dodržiavať bezpečnostné opatrenia pri vedení motorových vozidiel a iných povolaní, ktoré môžu byť potenciálne nebezpečnými činnosťami. Práca, ktorá zahŕňa nadmernú koncentráciu pozornosti, ako aj rýchlosť psychomotorických reakcií, je počas príjmu lieku Actrapid neprijateľná. To je spôsobené tým, že počas hypoglykémie môže byť reakčná rýchlosť významne znížená.

Interakcia s inými liekmi

Existuje niekoľko hypoglykemická činidlá, ktoré sú farmaceuticky nemusia byť kompatibilné s inými riešeniami. Hypoglykemickú účinok môže byť zvýšený sulfónamidov, MAO inhibítory, inhibítory karboanhydrázy, inhibítory ACE, anabolické steroidy, androgény, bromokreptinom, tetracyklín, clofibrat, ketokonazol, pyridoxín, chinín, chitín, teofylínu, fenfluramín, etanol.

Hypoglykemické účinky môžu byť takéto lieky oslabené:

  • glukagón;
  • perorálne kontraceptíva;
  • oktreotid;
  • rezerpín;
  • tiazidové alebo slučkové diuretiká;
  • antagonisty vápnika;
  • nikotín;
  • marihuana;
  • blokátory receptorov H1-histamínu;
  • morfín;
  • diazoxid;
  • tricyklické antidepresíva;
  • klonidín.

Zvýšte alebo významne znížte hypoglykemický účinok inzulínového pentadecínu, ako aj beta-adrenoblokátory.

Presnejšie informácie o charakteristikách použitia, spôsoboch použitia a skladovaní môžu navrhnúť iba ošetrujúci lekár.

"Actrapid NM" - krátkodobo pôsobiaci inzulín

Pri používaní krátkodobo pôsobiaceho inzulínu je dôležité poznať jeho vlastnosti, aby bolo možné lepšie pochopiť, aký účinok látka má na telo.

Podľa návodu na použitie je "Actrapid NM" často predpisovaný na hormonálnu insuficienciu u diabetických pacientov. Zaslúži pozornosť jeho účinku na hladiny glukózy v krvi a rýchly účinok liečby. Pozrime sa na ďalšie podrobnosti o prípravku.

Forma uvoľňovania, zloženie a balenie

Prípravok je číra, bezfarebná kvapalina. Je dostupný ako injekčný roztok. Jedna fľaša (10 ml) obsahuje:

  • 100 IU / ml Ľudský inzulín (ľudský inzulín s genetickým inžinierstvom);
  • chlorid zinočnatý;
  • glycerol;
  • kresol;
  • hydroxid sodný a / alebo kyselina chlorovodíková;
  • voda na injekciu.

Predávané vo forme náplní s objemom 3 ml (5 kusov v balení) s rovnakým zložením a účinnou látkou.

INN, výrobcovia, náklady

Medzinárodný názov je rozpustný v inzulíne (ľudský genetický inžinier).
Liečivo vyrába spoločnosť Novo Nordisk (Novo Nordisk), Dánsko a spoločnosť BIOTON SA (BIOTON SA, Poľsko).
Cena sa pohybuje od 360 rubľov (roztok 100 ml) až po 800 rubľov (5 náplní po 3 ml).

Farmakologický účinok

Inzulínový prípravok s krátkym účinkom získaný rekombinantnou metódou DNA. Reguluje metabolizmus glukózy, navyše má anabolický účinok. Pomáha urýchliť transport glukózy a aminokyselín v tkanivových bunkách. Pomáha premeniť glukózu na glykogén v pečeňových bunkách a jej prebytok do tuku. Preto sa koncentrácia glukózy v krvi znižuje, čo sa vyžaduje od liečby.

farmakokinetika

Účinok lieku začína 20-30 minút po podaní. Maximálna účinnosť sa dosiahne za 1 až 3 hodiny, klesá po 5 až 8 hodinách po užití lieku. Trvanie účinku závisí od miesta injekcie, dávky, spôsobu podávania a iných faktorov.

Polčas absorpcie je od 2 do 5 hodín v závislosti od ďalších faktorov. Vylučuje sa hlavne obličkami. Nepreniká do bariéry placenty a do materského mlieka.

svedectvo

  • Diabetes mellitus s potrebou inzulínovej liečby.
  • Tehotenstvo pri cukrovke typu 2 (závislé od inzulínu).
  • Prvý diagnostikovaný diabetes.

kontraindikácie

  • Hypoglykémia.
  • Precitlivenosť na zložky.

Návod na použitie (dávkovanie)

Určuje sa individuálne pre každého pacienta ošetrujúcim lekárom na základe výsledkov analýz a súvisiacich faktorov.
Podáva sa subkutánne alebo intravenózne. Priemerná denná potreba je od 0,3 do 1 IU / kg / deň. Môže sa použiť v kombinácii s dlhšie pôsobiacim inzulínom. Injekcia sa vykonáva 30 minút pred jedlom obsahujúcim uhľohydráty. Obvykle sa podáva subkutánne - v zadku, žalúdku, ramenách, bokoch. Je potrebné alternovať body injekcií najmenej raz za mesiac, aby nedošlo k lipodystrofii.
Intravenózne podanie lieku je možné len odborníkom v oblasti medicíny.

Vedľajšie účinky

Nie sú to tak veľa a všetci idú s odňatím drogy. V extrémnych prípadoch môže byť potrebná hospitalizácia (odkazuje sa na hypoglykémiu).
Najčastejšie sú pozorované nasledujúce nežiaduce účinky:

  • Vývoj hypoglykémie (je potrebné sledovať presnosť dávkovania).
  • Alergické reakcie (svrbenie, dýchavičnosť, pokles tlaku).

predávkovať

Ak je dávka nesprávna, dôjde k hypoglykémii. Jeho ľahká forma môže byť eliminovaná prijatím cukru alebo výrobkov obsahujúcich cukor. V závažnejších prípadoch sa bude vyžadovať roztok dextrózy alebo glukagónu, po ktorom nasleduje vysokokarbohydrátová výživa.
Pri akomkoľvek vývoji hypoglykémie sa musíte poradiť s odborníkom na korekciu dávky inzulínu.

Liekové interakcie

Pri liečbe je potrebné informovať špecialistu o užívaní iných liekov, aby sa zabránilo negatívnym účinkom.

Účinok «Actrapid» znižuje:

  • perorálne kontraceptíva;
  • kortikosteroidy;
  • Prípravky hormónov štítnej žľazy;
  • Tiazidové diuretiká;
  • diazoxid;
  • tricyklických antidepresív.

Naopak, reakcia sa zvyšuje s použitím:

  • perorálne hypoglykemické lieky;
  • salicyláty (kyselina acetylsalicylová);
  • sulfónamidy;
  • Inhibítory MAO;
  • beta-blokátory;
  • etanol a látky obsahujúce etanol.

Existujú látky, ktoré maskujú vývoj hypoglykémie: beta-adrenoblokátory, klonidín, rezerpín. Mali by sa používať opatrne a pod neustálym monitorovaním stavu.

Kompatibilita s alkoholom

Liek je nezlučiteľný s etanolom, čo zvyšuje účinok ľudského inzulínu na telo. Inzulín znižuje toleranciu alkoholu u pacientov.

Špeciálne pokyny

Lekár môže predpísať kombináciu inzulínu na rýchly a dlhotrvajúci účinok. To si vyžaduje neustále sledovanie hladiny cukru v krvi.

POZOR! Prechod z jedného typu lieku na druhý prevádza iba špecialista!

Potreba inzulínu je schopná znižovať choroby pečene a obličiek a pri infekciách a niektorých chronických ochoreniach sa zvyšuje.
Možno zhoršenie schopnosti riadiť vozidlá.
Nie je kompatibilný s inými liekmi.
Je uvoľnená na lekársky predpis.

Tehotenstvo a laktemia

Môže sa používať počas tehotenstva a počas laktácie. Ľudský inzulín je bezpečný pre telo dieťaťa. Ale pacienti potrebujú intenzívnu dohľad lekára, pretože potreba inzulínu sa môže meniť v priebehu celého obdobia gravidity - obvykle je znížená v prvom trimestri a môže zvýšiť v budúcnosti. Správna strava a dávkovanie sú dôležité.

Aplikácia v detstve a starobe

Neexistujú žiadne vekové obmedzenia, iba individuálna úprava dávkovania bude potrebná na vymenovanie.

Podmienky ukladania

Liečivo sa uchováva v chladničke pri teplote 2 - 8 ° C. Zabráňte priamemu slnečnému žiareniu a zdrojom tepla. Neuchovávajte v mrazničke. Injekčná liekovka sa uchováva až do šiestich týždňov pri teplote do 25 ° C. V neotvorenej forme si môže zachovať svoje vlastnosti po dobu 2,5 rokov, po uplynutí ktorej sa musí zlikvidovať. Uchovávajte mimo dosahu detí.

Porovnanie s analógmi

"Actrapid NM" má analógy, ktoré je vhodné študovať s cieľom pochopiť, čo je najlepšie pre konkrétny prípad.

  1. "NovoRapid". Účinná látka: inzulín aspart.
    Cena: od 1600 rubľov (na balenie injekčných striekačiek).
    Výrobca: Novo Nordisk, Dánsko.
    Akcia: hypoglykemická látka s krátkym účinkom.
    Klady: môžu byť použité v akomkoľvek veku (s výnimkou detí do 2 rokov), výhodnú formu vydania (v prípade potreby môžete vykonať výstrely mimo domova a na cestách).
    Nevýhody: oveľa drahšie.
  2. "Humulin". Účinná látka: inzulín rozpustný podľa genetického inžinierstva.
    Cena: od 500 rubľov (na fľašu 10 ml), z 1100 rubľov (pre kazety).
    Výrobca: Eli Lilly, USA; "BIOTON SA", Poľsko.
    Akcia: hypoglykemická látka s krátkym účinkom.
    Plusy: môžu byť použité v tehotenstve a deti do 18 rokov.
    Nevýhody: cena je vyššia, s opatrnosťou sa vzťahuje na ľudí starších ako 65 rokov.

POZOR! Akúkoľvek zmenu lieku má kontrolovať lekár. Samošetrenie je zakázané!

Diabetické recenzie

Olga: "Na dlhú dobu liečim diabetes. Vhodný inzulín sa vybral pokusom a omylom veľmi dlho. Napokon, pred rokom bol menovaný "Actrapid". Odvtedy neviem o problémoch. Neboli vedľajšie účinky a nebolo. Veľmi spokojný s drogou. "

Victor: "Actrapid" spôsobil alergie. Je to škoda, pretože sa zoznámil dobre a priniesol cukor späť do normálu. "

Victoria: "Pred šiestimi mesiacmi lekár predpísal liek. Páči sa mi, že akcia začína takmer okamžite, za půl hodiny. Ale s dobou trvania nemôžete hádať - zakaždým trochu inak. Ale je to ešte výhodnejšie ako iné inzulíny, pretože cukor znižuje postupne. "

Anastasia: "Počas tehotenstva sa lekár preniesol na" Actrapid ". Prijal som to aj keď som už zrodil. Párkrát bola dávka upravená - v polovici obdobia sa zvýšila potreba inzulínu. Ale ako celok sa mi páči, že funguje bez akýchkoľvek pupienkov a je efektívne. "

Dmitry: "Prihlásili sme sa k mojej matke. Pri iných liekoch sa objavili problémy s obličkami a vízia sa stala. S "Aktrapidom" štát bol normalizovaný, nie naraduetsya. Cukor sa udržiava na rovnakej úrovni, takže sa už nemusím starať o zdravie mamky. "

Veronica: "Spĺňa cenu a dobré vlastnosti. Ale nemám rád, že ampulky nie sú vhodné pre všetky injekčné perá. Počas tehotenstva som mal niekoľkokrát hypoglykémiu, ale lekár to nemohol okamžite zobrať dávku. A je to dosť dobrý liek na cukrovku. "

záver

"Actrapid NM" je vysoko kvalitné liečivo na liečbu diabetes mellitus. Jeho predpísaný pre ľudí v každom veku, je tu vždy možnosť zvoliť dávku pre každého pacienta individuálne a recenzie podporujú účinnosť lieku a vzácnemu výskytu vedľajších účinkov. Preto sa odporúča pre diabetikov s rôznymi scenárami priebehu ochorenia.

Actrapid nm Penfill

Formy uvoľnenia

Spätná väzba pacientov na liečbu aktívneho lieku Penfill

Používam túto drogu dlhšie ako rok, cukor je vždy normálny. Akonáhle vstane, stávka "Actrapid". Funguje to veľmi dobre, takmer okamžite po injekcii. Po dlhú dobu som sa nedokázala vyrovnať s glukózou v krvi, po "Aktrapide", môžete povedať, začal nový život! Vďaka vývojárom! Bez neho by som bol oveľa horší. Vo všeobecnosti odporúčam všetkým, veľa šťastia pre všetkých!

Pokyny na použitie lieku Actrapid nm Penfill

Farmakologický účinok

Actrapid HM - krátkodobo pôsobiaci inzulín, produkovaný rekombinantnou DNA biotechnológie s použitím kmeňa Saccharomyces cerevisiae. Zníženie hladiny glukózy v krvi je v dôsledku zvýšenia intracelulárneho transportu po naviazaní inzulínu na inzulínové receptory vo svalovom a tukovom tkanive a zároveň znižuje rýchlosť produkcie glukózy v pečeni.

Normalizácia koncentrácií glukózy v plazme (na 4.4-6.1 mmol / l) v / v Actrapid HM liečiva u pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti, ktorí podstúpili chirurgické zákroky vážne (204 pacientov s diabetom a 1344 pacientov bez diabetu), došlo k hyperglykémia (koncentrácia glukóza v plazme> 10 mmol / l), znížená úmrtnosť o 42% (4,6% namiesto 8%). Účinok lieku Actrapid NM sa začne do pol hodiny po podaní a maximálny účinok sa prejaví v priebehu 1,5 - 3,5 hodiny s celkovým trvaním účinku približne 7-8 hodín.

farmakokinetika

T1/2 Inzulín z krvného obehu je len niekoľko minút. Trvanie účinku inzulínu v prípravkoch je spôsobené najmä sacie rýchlosť, ktorá závisí od niekoľkých faktorov (napr., Dávka inzulínu, spôsobu a miesta podania hrúbky podkožnej tukovej vrstvy a typ cukrovky). Preto sú farmakokinetické parametre inzulínu vystavené významným inter- a intra-individuálnym výkyvom.

Cmax inzulínu v plazme sa dosiahne v priebehu 1,5 - 2,5 hodiny po podaní SC.

Vyjadrená väzba na plazmatické bielkoviny nie je pozorovaná, s výnimkou cirkulujúcich protilátok proti inzulínu (ak existujú).

Ľudský inzulín sa štiepia insulinase alebo enzýmy štiepiace inzulín a prípadne za pôsobenia proteínu disulfid izomeránu.

Predpokladá sa, že v molekule ľudského inzulínu existuje niekoľko miest štiepenia (hydrolýza); avšak žiadny z metabolitov vytvorených v dôsledku štiepenia nie je aktívny.

T1/2 je určená rýchlosťou absorpcie z tkaniva. Teda T1/2 skôr je to miera absorpcie a nie v skutočnosti miera uvoľňovania inzulínu z plazmy (T.1/2 inzulín z krvného obehu je len niekoľko minút). Štúdie ukázali, že T1/2, je asi 2-5 hodín.

Deti a dospievajúci

Farmakokinetický profil lieku Actrapid NM bol študovaný u malej skupiny detí s diabetes mellitus (18 osôb) vo veku 6-12 rokov, ako aj dospievajúcich (vo veku 13-17 rokov). Hoci sa získané údaje považujú za obmedzené, preukázali, že farmakokinetický profil lieku Actrapid NM u detí a dospievajúcich je podobný ako u dospelých. Zároveň rozdiely medzi rôznymi vekovými skupinami odhalili takýto ukazovateľ ako Cmax, čo opäť zdôrazňuje potrebu individuálneho výberu dávky.

Predklinické údaje o bezpečnosti

V predklinických štúdiách, vrátane štúdií farmakologickej bezpečnosti, štúdie toxicity podávanie opakovaných dávok, štúdie genotoxicity, karcinogénneho potenciálu a rozsahu reprodukčnej toxicity, boli identifikované špecifické riziká pre jednotlivcov.

Forma uvoľňovania, zloženie a balenie

Injekčný roztok transparentný, bezfarebný.

pomocných látok: Chlorid zinočnatý - asi 7 ug, glycerol (glycerín), - 16 mg m-krezol - 3 mg Hydroxid sodný - 2,6 mg a / alebo kyselina chlorovodíková, - 1,7 mg (na úpravu pH), voda d / a - až do 1 ml,

3 ml - bezfarebné sklenené náplne (5) - blistre (1) - kartónové obaly.

* 1 IU zodpovedá 35 μg bezvodého ľudského inzulínu.

Dávkovací režim

Liečivo je určené na p / a a / v úvode.

Dávka liečiva sa vyberá individuálne, berúc do úvahy potreby pacienta.

Typicky je potreba inzulínu 0,3 až 1 IU / kg / deň. denné požiadavky inzulínu môže byť vyššia u pacientov s rezistenciou na inzulín (napr., v puberte a u obéznych pacientov), ​​a ďalej - u pacientov so zvyškovou endogénnej produkcii inzulínu.

Liečivo sa podáva 30 minút pred jedlom alebo ľahkým občerstvením obsahujúcim sacharidy.

Actrapid HM je krátko pôsobiaci inzulín a môže sa používať v kombinácii s dlhodobo pôsobiacimi inzulínmi.

Actrapidum HM sa zvyčajne injektuje sc do oblasti prednej brušnej steny. Ak je to vhodné, potom sa injekcie môžu vykonávať aj v oblasti stehna, v gluteálnej oblasti alebo v oblasti deltového svalu ramena. Keď sa liek vstrekuje do prednej brušnej steny, dosiahne sa rýchlejšia absorpcia ako pri injekcii do iných oblastí. Ak je injekcia uskutočnená v roztiahnutom kožnom záhybe, minimalizuje sa riziko náhodnej intramuskulárnej injekcie lieku. Ihla by mala zostať pod kožou po dobu najmenej 6 sekúnd, čo zaručuje plnú dávku. Je nevyhnutné neustále meniť miesto vpichu v anatomickej oblasti, aby sa znížilo riziko lipodystrofie.

In / m injekcie sú tiež možné, ale len pre predpis lekára. Actrapid NM sa môže podávať i iv a tieto postupy môžu vykonávať iba lekári.

Pri / po zavedení lieku Actrapid HM Penfill z kazety je povolený len výnimočne bez prítomnosti liekoviek. V tomto prípade by ste mali vytočiť liečivo do inzulínovej striekačky bez množstva vzduchu alebo infúzie so systémom infúzie. Tento postup by mal vykonávať iba lekár. Actrapid HM Penfill je určený na použitie s injekčnými systémami na zavedenie ihiel Novo Nordisk inzulínu a NovoFine alebo NovoTvist. Podrobné odporúčania na použitie a podávanie lieku je potrebné dodržať.

Súčasné ochorenia, najmä infekčné a sprevádzané horúčkou, zvyčajne zvyšujú potrebu inzulínu. Korekcia dávky lieku môže byť tiež potrebná, ak má pacient súbežné ochorenie obličiek, pečene, nadobličiek, hypofýzy alebo štítnej žľazy.

Potreba úpravy dávky sa môže vyskytnúť aj vtedy, keď dôjde k zmene fyzickej záťaže alebo bežnej stravy pacienta. Korekcia dávky môže byť potrebná pri prenose pacienta z jedného typu inzulínu na iný.

predávkovať

Určitá dávka potrebná na predávkovanie inzulínom nebola stanovená, ale hypoglykémia sa môže postupne vyvinúť, ak sa podajú príliš vysoké dávky inzulínu vzhľadom na potrebu pacienta.

Ľahká hypoglykémia pacienta môže byť eliminovaná užívaním glukózy alebo potravín obsahujúcich cukor. Preto sa pacientom s cukrovkou odporúča neustále nosiť výrobky obsahujúce cukor.

V prípade ťažkej hypoglykémie, kedy pacient je v bezvedomí, vstup od 0,5 mg do 1 mg glukagónu / m alebo M / k (môžu byť podávané školená osoba), alebo v / v roztoku glukózy (dextrózy) (môže vstúpiť iba zdravotníckeho pracovníka), Je tiež potrebné podať injekciu dextrózy do / v prípade, ak pacient nezískal vedomie 10-15 minút po podaní glukagónu. Po obnovení vedomia sa pacientovi odporúča, aby užíval potravu bohatú na uhľohydráty, aby sa zabránilo opakovaniu hypoglykémie.

Liekové interakcie

Existuje celý rad liekov, ktoré majú vplyv na potrebu inzulínu. Hypoglykemický účinok inzulínu zvýšiť perorálne antidiabetiká, inhibítory monoaminooxidázy, inhibítory angiotenzín konvertujúceho enzýmu, inhibítory karboanhydrázy, selektívne beta-blokátory, bromokriptín, sulfónamidy, anabolické steroidy, tetracyklíny, clofibrat, ketokonazol, mebendazol, pyridoxín, teofylínu, cyklofosfamid, fenfluramín, lieky lítiové salicyláty,

Hypoglykemický účinok inzulínu znehodnotených perorálnej antikoncepcie, steroidov, hormónov štítnej žľazy, tiazidové diuretiká, heparín, tricyklické antidepresíva, sympatikomimetiká, rastový hormón (somatropínom), danazol, klonidín, blokátory kalciových kanálov pomalé, diazoxid, morfín, fenytoín, nikotín.

Beta-adrenoblokátory môžu maskovať príznaky hypoglykémie a zotaviť sa po hypoglykémii. Octreotid / lanreotid môže zvyšovať aj znižovať potrebu inzulínu v tele.

Alkohol môže zvyšovať alebo znižovať hypoglykemický účinok inzulínu.

Actrapid NM sa môže pridávať iba k zlúčeninám, s ktorými je známe, že sú kompatibilné. Niektoré lieky (napríklad prípravky obsahujúce tioly alebo sulfity), keď sa pridávajú do inzulínového roztoku, môžu spôsobiť jeho degradáciu.

Vedľajší účinok

Najčastejším nežiaducim javom pri použití inzulínu je hypoglykémia. V klinických štúdiách, ako aj v priebehu užívania lieku po jeho uvedení do spotrebiteľský trh, bolo zistené, že výskyt hypoglykémie sa mení v závislosti na populácii pacientov, režimu dávkovania lieku a kontrolného glikemii.Na počiatočnej fáze inzulínu môže dôjsť k porušeniu lomu, opuch a reakcie v mieste podania injekcie (vrátane bolesti, začervenanie, žihľavka, zápal, modriny, opuch a svrbenie v mieste vpichu). Tieto príznaky sú zvyčajne dočasné. Rýchle zlepšenie glykemickej kontroly môže viesť k stavu "neuropatie akútnej bolesti", ktorá je zvyčajne reverzibilná.

Intenzifikácie liečby inzulínom s prudkým zlepšením sacharidov kontrole metabolizmu môže viesť k dočasnému zhoršeniu diabetickej retinopatie, zatiaľ čo v rovnakom čase, dlhodobé zlepšenie kontroly glykémie znižuje riziko progresie diabetickej retinopatie. Zoznam vedľajších účinkov je uvedený nižšie.

Všetky vedľajšie účinky uvedené nižšie na základe údajov z klinických štúdií sú zoskupené podľa frekvencie vývoja podľa MedDRA a orgánových systémov. Výskyt vedľajších účinkov je definovaný ako: veľmi často (≥1 / 10); často (≥1 / 100 až <1/10); нечасто (≥1/1000 до <1/100); редко (≥1/10000 до <1/1000), очень редко (< 1/10000) и неизвестно (невозможно оценить на основании имеющихся данных).

Poruchy imunitného systému: zriedkavo - žihľavka, kožná vyrážka; veľmi zriedkavo - anafylaktické reakcie.

Poruchy metabolizmu a výživy: veľmi často - hypoglykémia.

Porušovanie z nervového systému: zriedkavo - periférna neuropatia ("akútna bolestivá neuropatia").

Poruchy zo strany orgánu videnia: nepravidelná refrakčná chyba; veľmi zriedkavo diabetická retinopatia.

Poruchy kože a podkožného tkaniva: zriedkavo - lipodystrofia.

Celkové poruchy a poruchy v mieste podania: zriedkavo - reakcie v miestach podania; zriedkavo - opuch.

Opis jednotlivých nežiaducich reakcií:

Zn veľmi vzácnu reakciu, generalizované precitlivenosti (vrátane generalizované kožné vyrážky, svrbenie, potenie, zažívacie ťažkosti, angioneurotický edém, dýchavičnosť, rýchle srdcovej frekvencie, zníženie krvného tlaku a mdlobu / stratu vedomia, ktoré sú potenciálne život ohrozujúce.

Hypoglykémia je najčastejší vedľajší účinok. Môže sa vyvinúť, ak je dávka inzulínu príliš vysoká vzhľadom na potrebu inzulínu. Ťažká hypoglykémia môže viesť k strate vedomia a / alebo kŕče, dočasné alebo trvalé poškodenie funkcií mozgu, alebo dokonca smrť. Symptómy hypoglykémie sa spravidla rozvíjajú náhle. Tie môžu zahŕňať "studený pot", bledú kožu, únavu, nervozitu alebo triašku, úzkosť, nezvyčajnú únavu alebo slabosť, dezorientácia, zhoršenie koncentrácie, ospalosť, vyjadril pocit hladu, rozmazané videnie, bolesti hlavy, nevoľnosť a búšenie srdca búšenie srdca.

Bolo hlásené, že zriedkavé prípady lipodystrofie. Lipodystrofia sa môže vyvinúť v mieste podania injekcie.

svedectvo

- naliehavé stavy u pacientov s diabetes mellitus, sprevádzané porušením kontroly glykémie.

Kontraindikácie pre použitie

- precitlivenosť na ľudský inzulín alebo na akúkoľvek zložku, ktorá je súčasťou tohto lieku.

Aplikácia v tehotenstve a laktácii

Obmedzenia používania inzulínu počas tehotenstva neexistujú, pretože inzulín nepreniká do placentárnej bariéry.

Hypoglykémia a hyperglykémia, ktoré sa môžu vyvinúť v prípadoch nedostatočne zvolenej liečby, zvyšujú riziko vzniku plodových malformácií a úmrtia plodu. Tehotné ženy s cukrovkou by sa mali počas tehotenstva pozorovať, musia zvýšiť kontrolu glukózy v krvi; rovnaké odporúčania sa vzťahujú na ženy, ktoré plánujú tehotenstvo. Potreba inzulínu zvyčajne klesá v prvom trimestri gravidity a postupne sa zvyšuje v druhom a treťom trimestri.

Po podaní sa potreba inzulínu spravidla rýchlo vráti na úroveň, ktorá bola zaznamenaná pred tehotenstvom. Taktiež neexistujú žiadne obmedzenia na používanie lieku Actrapid NM v období dojčenia. Vykonávanie inzulínovej terapie u žien počas dojčenia nie je nebezpečenstvo pre dieťa. Možno však bude potrebné upraviť režim dávkovania lieku Actrapid HM a / alebo diétu.

Žiadosť o porušenie funkcie pečene

Žiadosť o porušenie funkcie obličiek

Špeciálne pokyny

Nedostatok dávky alebo prerušenie liečby, najmä u diabetu 1. typu, môže viesť k vývoju giperglikemii.Kak Zvyčajne prvé príznaky hyperglykémie sa objavujú postupne v priebehu niekoľkých hodín alebo dní. Príznaky hyperglykémie sú smäd, časté močenie, nevoľnosť, zvracanie, ospalosť, sčervenanie a suchosť, sucho v ústach, strata chuti do jedla, rovnako ako vzhľad zápach acetónu v dychu. Bez správnej liečby hyperglykémie u pacientov s diabetom typu 1 môže viesť k diabetickej ketoacidózy - stav, ktorý je potenciálne smrteľná.

Hypoglykémia sa môže vyvinúť, ak sa podáva príliš vysoká dávka inzulínu vzhľadom na potrebu pacienta.

Vynechanie jedál alebo neplánované intenzívne cvičenie môže viesť k hypoglykémii.

Po kompenzácia metabolizmu uhľohydrátov, napríklad intenzívnejšie inzulínovej liečby, pacienti môžu meniť svoje typické príznaky hypoglykémie-hlásateľa, čo pacienti by mali byť informovaní. Bežné symptómy - prekurzory môžu zmiznúť s predĺženým priebehom cukrovky.

Prenos pacientov na iný typ inzulínu alebo na inzulín iného výrobcu sa musí vykonávať len pod lekárskym dohľadom. Ak sa koncentrácia, výrobca, typ, druh (ľudský inzulín, analóg ľudského inzulínu) a / alebo výrobná metóda menia, môže byť potrebná zmena dávky inzulínu. Pacienti prechádzajúci na liečbu liekom Actrapid HM môžu vyžadovať zmenu dávky alebo zvýšenie frekvencie injekcií v porovnaní s predtým používanými inzulínovými prípravkami. Ak sa pacientovi podáva liečba Actrapidom HM vyžaduje úpravu dávky, môže sa to urobiť už pri podaní prvej dávky alebo počas prvých týždňov alebo mesiacov liečby.

Tak ako pri iných inzulínových prípravkoch, na mieste podania sa môžu vyskytnúť reakcie, ktoré sa prejavujú bolesťou, začervenaním, žihľavkami, zápalmi, podliatinami, opuchom a svrbením. Pravidelné zmeny v mieste injekcie v tej istej anatomickej oblasti pomôžu zmierniť symptómy alebo zabrániť vzniku týchto reakcií. Reakcie obvykle zaniknú niekoľko dní až niekoľko týždňov. V zriedkavých prípadoch môže byť potrebné zrušiť Actrapid NM v dôsledku reakcií v mieste podania. Pred cestou súvisiacou so zmenou časových pásiem by mal pacient konzultovať s ošetrujúcim lekárom, pretože zmena časového pásma znamená, že pacient má podať jedlo a inzulín v inej dobe.

Keď sa liek Actrapid NM pridáva do infúznych roztokov, množstvo inzulínu absorbovaného infúznym systémom je nepredvídateľné, takže použitie Actrapidu NM v PPII nie je povolené.

Súbežné užívanie liekov tiazolidíndiónovej skupiny a inzulínových prípravkov

To hlásené prípady chronického srdcového zlyhania u pacientov v kombinácii s tiazolidíndiónmi inzulínových prípravkov, najmä ak títo pacienti rizikové faktory pre vznik chronického srdcového zlyhania. Táto skutočnosť by sa mala brať do úvahy pri určovaní kombinovanej liečby pacientov s tiazolidíndiónmi a inzulínovými prípravkami. Pri vymenovaní takejto kombinovanej liečby je nutné vykonať lekárske vyšetrenie pacientov identifikovať svoje známky a príznaky srdcového zlyhania, zvýšenie hmotnosti a prítomnosť edému. Ak sa príznaky zlyhania srdca zhoršia u pacientov, liečba tiazolidíndiónmi sa má prerušiť.

Vplyv na schopnosť riadiť vozidlá a pracovať s mechanizmami

Schopnosť pacientov sústrediť sa na reakciu a reagovať na túto reakciu môže byť znížená počas hypoglykémie, čo môže byť nebezpečné v situáciách, keď sú tieto schopnosti obzvlášť potrebné (napríklad pri vedení vozidiel alebo pri práci so strojmi a mechanizmami). Pacientov treba odporučiť, aby prijali opatrenia na prevenciu vzniku hypoglykémie pri riadení vozidiel. To je obzvlášť dôležité pre pacientov s nedostatkom alebo poklesom závažnosti symptómov - prekurzorov rozvoja hypoglykémie alebo s častými hypoglykémiami. V týchto prípadoch by sa mala zvážiť potreba riadiť vozidlá a vykonávať takúto prácu.

Ktorý inzulín je lepší? Časť 1: Actrapid vs. NovoRapid.

Ktorý inzulín je lepší: novorapid alebo aktrapid? Poďme pochopiť.
Poviem vám, drahí čitatelia, o tom, čo inzulín vyššie uvedeného je podľa môjho názoru lepší a vysvetlím prečo.
Takže s týmito dvoma drogami osobne poznám. Obaja majú svoje výhody a nevýhody.

Inzulín aktrapid.
Actrapid (vyrába spoločnosť Novo Nordisk, Dánsko, India) je inzulín s krátkym vrcholom účinku, produktom genetického inžinierstva. Tekutina je číra, bez farby, uvoľnená v 10 ml liekovke. a perforované pero (Penfill) s objemom 1,5 alebo 3 ml. Jedna fľaša alebo injekčné pero obsahuje sto jednotiek inzulínu. Samotná inzulínová herečka má špecifický zápach. Začal svoju činnosť 30 minút po intramuskulárnej injekcii do brušnej oblasti. Ak kolitída v ramene - asi 35-40 minút čakania pred jedlom. Hýždeň a stehná sú o niečo dlhšie. To je spôsobené tým, že každé miesto určené na zavedenie inzulínu má vlastnú rýchlosť absorpcie liečiva. Pík účinku aktrapidu sa vyskytuje v intervale od 1 do 3 hodín po podaní lieku. V tomto okamihu potrebujete niečo k jedlu pre 1-2 jednotky zrna (HU): ovocie, tanier z ovsenej kaše alebo pohár jogurtu s sušienkom a podobne. Spravidla sa predpisujú 3 injekcie denne (ráno, obed a pred večerou). Medzi hlavnými jedlami by mali byť aspoň 3 hodiny, inak môžete spôsobiť hypoglykémiu.

Aké sú výhody? Je váš aktrapid inzulín oplatí vašu pozornosť? Určite je potrebné predpisovať inzulín anakrapid deťom vo veku 7 až 15 rokov. A tiež deti od 0 do 2 rokov. Prečo?
Deti často jedia, takže možnosť s občerstvením je pre nich ideálna. Hlavnými úrovne opatrenia cukru v krvi, pretože to nie je len sledovať, koľko materské mlieko pili dieťa (a to je mimochodom pomerne bohatá glukóza), nemôžete presne vedieť, koľko obilnín chce piť (ak fľaša-kŕmenie). V období od 0 do 2 rokov je veľmi dôležité kŕmiť vaše dieťa často, vyvážený, a čo je najdôležitejšie, užitočné pre kostru a orgány vyvíjať správne.

Sedemroční ľudia už viac či menej rozumejú tomu, čo je "nemožné" a "potrebné". Samozrejme, je pravdepodobné, že malé deti trpia 30 minút po podaní injekcie. Ale s časom (s vekom) si zvyknú, aj keď s veľkými ťažkosťami kvôli svojmu nepokoju. Pretože majú v mysli, že "po vstreknutí nemôžete jesť", "musíte jesť, ak ste už urobili výstrel", "Nemôžete vynechať jedlo". Je tu jeden VUT. Ak je to potrebné, je ťažké prejsť z aktrapidu na iný neprchavý inzulín, lebo si zvykol pojednoť hodinu alebo dve po jedle, ľudia budú neustále cítiť hladní.

Nepochybne plus pre deti - prítomnosť občerstvenia. Deti všetkých čias niečo žuť, trávenie potravy rýchlo a takmer vždy sú hladní, pretože ich telo rastie a potreby mikro a makro elementov, ktoré vstupujú do tela iba s jedlom.

Stojí za zmienku, že tento plus často pôsobí ako obrovské mínus. Aspoň raz, ale každý rodič, ktorého dieťa je choré cukrovkou, tvárou v tvár situácii, keď dieťa odmieta jesť, zatiaľ čo inzulín je už zadali (napríklad keď vy injekciu, že dieťa chce jesť, ale za pol hodiny stratil chuť do jedla), To všetko je sprevádzané hysterikou, slzami a rozmarmi. V takom prípade sa matka alebo otca zvyčajne pokúšajú buď presvedčiť svoje dieťa, aby trochu jedla, alebo nariadil okamžite prestať kričať a jesť to, čo potrebujete. Ak je dieťa choré a absolútne nechce jesť, dajte mu drink sladkého čaju alebo džúsu. Samozrejme, to nie je najužitočnejšia a najlepšia cesta von zo situácie, ale prinajmenšom hypoglykémia nepríde. Neodporúčam ľuďom od 16 rokov a starším, aby predpisovali inzulínový anakrapid z jednoduchého dôvodu, že mať občerstvenie často interferuje so vzdelávaním / prácou. Nie každý má odvahu prijať občerstvenie počas pár, skúšku, prácu atď.
Vo všeobecnosti som dal tento inzulín s plusom.
A napriek tomu je vaša voľba. Práve som predniesol svoj názor na tento inzulín. Každá osoba má svoje vlastné charakteristiky, túžby a návyky. Čo je neprijateľné pre jedného, ​​možno pre iné.

Inzulín novorapid.

Inzulín novorapid (vyrábaný firmou Novo Nordisk, Dánsko, India) je tiež krátkym vrcholom účinku. Vôňou, farbou, konzistenciou, formou uvoľňovania novorapid nič z aktrappid sa nelíši. Existujú však výrazné rozdiely. Aktivácia sa začne 10 minút po intramuskulárnej injekcii do žalúdka. Ak máte kolitídu v rukách, stehnách a zadku, musíte počkať trochu dlhšie (10 až 20 minút). Myslím, že je to plus. Vzal som si výstrel, čakal som trochu (môžete si umývať ruky, zakryť stôl) a pokojne môžete začať jesť. Často po podaní injekcie som na ňu zabudol asi pol hodiny, čo si vyžaduje čakanie na herečku, zaspávanie a rozptýlenie. Samozrejme, následne prišla hypoglykémia. A keď je to dosť ťažké.

Novorapid môžete nastriekať 4-5 krát denne, pretože sa rýchlo vstrebáva a jeho účinok je kratší ako účinok lieku Actrapid. To je plus.

Ak nemáte špeciálnu výživu, ak vám práca alebo štúdium neumožňuje úplne a tak často jesť - tento inzulín je ideálny pre vás. Chcel som - prepichol som a jedol. Nechcel - nemal bodnúť, nejedol.

Ďalšou výhodou tohto inzulínu. Ak z nejakého dôvodu nemáte čas na injekciu 10 minút pred jedlom, môžete zadať inzulín priamo pred jedlom alebo ihneď po jedle.

Nevýhody: Deti do 2 rokov sa neodporúčajú, pretože neboli vykonané klinické štúdie. Môže sa tiež vyskytnúť individuálna citlivosť na ľubovoľnú zložku inzulínu (sčervenanie, svrbenie v mieste vpichu injekcie). Tiež ľudia, ktorí sú presunutí z herečky a iného inzulínu na vrchol akcie na novorapid, je veľmi ťažké zvyknúť si na novú stravu. V intervaloch medzi základnými jedlami už chcete jesť zvykom. Ruky dosahujú pechenyushkam, jogurty atď.

Všeobecne platí, že tento inzulín som dal pevnú štyri, pretože môže byť upravený na maximum pre seba a môj rytmus života.
Dôležité! Predtým ako si vyberiete medzi týmto alebo iným inzulínom, poraďte sa s endokrinológiou. Povie vám, ktorý inzulín vám vyhovuje.

Viac Článkov O Diabete

Glukóza je zdrojom energie a vstúpi do tela spolu s výrobkami obsahujúcimi sacharidy. Keď sa zvýši hladina cukru v krvi, vyvine sa hyperglykémia.

Priebeh cukrovky závisí priamo od hladiny glukózy v krvi. Nadmerné množstvo alebo jeho nedostatok je nebezpečný pre ľudí, ktorí trpia touto chorobou, pretože môžu spôsobiť rôzne komplikácie vrátane urážky v kóme.

Diabetes mellitus typu 2 je endokrinné ochorenie, v ktorom dochádza k neustálemu zvýšeniu glukózy v krvi.Ochorenie sa vyznačuje porušením náchylnosti buniek a tkanív na inzulín, ktorý je produkovaný bunkami pankreasu.